Ajattelukin on lihas, jota voi treenata!

10 vuotta valmennusta ja yli 8000 asiakasta, ei puhetta tyhjästä vaan vankkaa kokemusta ja sen tuomaa käytännön oppia ihmisen fyysisestä ja henkisestä muutoksesta sekä ravinnon vaikutuksesta tähän yhtälöön. Suomen johtava elämäntapamuutosekspertti Tomi Kokko tulee Leville This is The Real Sh’tiin kertomaan, mitä kokonaisvaltainen elämäntapamuutos vaatii. Lisäksi hän puhuu ruokavalioista ja asenteesta, jota voi myös treenata.

Tomi on aktiivinen luonnollisen ruoan puolestapuhuja ja ravintosuositusten kritisoija ja näkee ihmisen yksilönä, joka vaatii omanlaisensa ruokavalion. Jos dieselkärryyn ei käy 95-oktaaninen, miksi sama ruoka toimisi kaikille ihmisille? Tomi teki viime vuonna 30 päivän ihmiskokeen ja lihoi 6 kiloa syöden kuukauden virallisten ravitsemussuositusten mukaista ruokaa. Tempaus on herättänyt paljon huomiota ja mielipiteitä. Hän on myös Lean in Five Weeks -elämänmuutosvalmennuksen perustaja.

– Lean in Five Weeks tähtää pysyvään elämäntapamuutokseen. Olen huomannut, että viisi viikkoa on sopiva aika saada näkyviä ja tuntuvia muutoksia aikaan ja sitouttaa ihmiset asiaan. Suuri osa asiakkaistani on joko perheen tai yrityksen vuoksi oman hyvinvointinsa unohtaneita ihmisiä, jotka haluavat pudottaa painoa, mutta viidessä viikossa selviää, että paino putoaa sivutuotteena, kun elimistö alkaa voida hyvin, Tomi sanoo.

Toinen kaipaa keppiä, toinen porkkanaa!

– Pysyvä elämäntapamuutos vaatii motivaatiota ja tahtotilaa. Meillä Lean in Five Weeksissä on taito löytää oikeat keinot muutokselle sekä tiivis yhteisö, joka on tukena heikkoina hetkinä. Kokonaisvaltaiseen muutokseen kuuluvat terveellisempi ruoka, liikunnallisempi elämäntapa ja positiivisempi ajattelu, joka sekin on lihas, jota voidaan treenata toimimaan paremmin ja oikeaan suuntaan.

Uusien tapojen oppiminen vaatii toistoja, joten kärsivällisyys on tärkeää. Hiljalleen kynnys kohdata haasteita madaltuu, ja turhat pelot sekä esteet muutosta kohtaan karsiutuvat pois. Jokainen ihminen on erilainen ja oma yksilönsä, ja Tomin mielestä on haasteellista ja motivoivaa löytää kaikille oikeat keinot muutokseen. Toinen kaipaa keppiä, toinen porkkanaa, ja valmentajan on osattava löytää kullekin oikeat tavat.

– Kun kohtaan yritysjohtajan, joka on hankkinut ympärilleen tavaraa hyvinvointinsa tueksi, mutta unohtanut itsensä, on herättelyn paikka, jossa unelmia rakennetaan uusiksi. Mitä hyötyä on urheiluautosta, johon ei edes itse mahdu sisään? Silloin on vain myönnettävä, että nyt on tehtävä jotain itselle ja omalle hyvinvoinnille. Rehellisyys on avainsana, jonka pohjalle valmentajan ja asiakkaan välinen luottamus rakentuu, ja tietotaito, tukiverkosto ja mieluummin liian helppo kuin yliraskas ohjelma, luovat sen jälkeen pohjan muutoksille.

– Ryhmän tuki on tärkeää, sillä se pitää toiminnan kurissa hyvällä tavalla, ja hommat tulevat tehdyiksi, koska niistä ei ole tilivelvollinen vain itselleen. Jakson tuloksena rakentuu uusi elämäntyyli, jota voi ja haluaa ylläpitää. Valmennuksessa tehdään rohkeasti uusia asioita ja löydetään kullekin sopivat tavat, epäsopivat voi jokainen heittää pois, kunhan jäljelle jää parempi, entistä terveellisempi elämäntapa.

Tomi Kokko kuva

http://www.tomikokko.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s