Krooninen päänsärky ei ole Buranan puutostauti!

 

Kehon oireiden syyt voivat piiloutua syvälle.

Pitkän linjan henkilökohtainen valmentaja ja valmentajien kouluttaja (mm. Trainer4You Oy) sekä Zenhance-yrityksen yrittäjä Mikko Paunonen tulee avaamaan This is The Real Sh’t -tapahtumaan ihmisen kokonaisuutta sekä mielen ja kehon jatkuvaa yhteyttä molempiin suuntiin. Henkinen, avarakatseinen, huumorintajuinen ja elämälle utelias Mikko on PT, koulutettu hieroja ja ravintovalmentaja, joka on erikoistunut kinesologiaan, biomekaniikkaan, valmennusoppiin sekä ravitsemukseen ja täydentänyt opintojaan CHEK-instituutissa sekä Z-health -organisaatiossa Yhdysvalloissa ja Britanniassa.

– Ihminen on mielen ja kehon kokonaisuus, ja ravitsemus vaikuttaa molempiin osa-alueisiin koko ajan. Mieli ja keho kommunikoivat keskenään molempiin suuntiin joka hetki. Oikeanlaisella liikunnalla voidaan poistaa stressiä ja henkisillä harjoituksilla taas kehon jännitystiloja. Esimerkiksi selkäkivun syyt voivat usein johtua aivan muualta kuin sieltä, missä kipu ilmenee, jopa ruokavaliosta. Krooninen päänsärkykään tuskin on Buranan puutostauti, syy on jossain muualla, Mikko sanoo.

Hän näkee ihmisen yksilöllisenä kokonaisuutena, mikä tarkoittaa valmennuksessa yksilöllisten tarpeiden huomioimista ja muutoksen hyväksymistä pysyvänä tilana. Koska kaikki vaikuttaa kaikkeen, valmentajan hahmotuskyky ja hyvä ulosanti opettavat asiakasta ymmärtämään asioiden yhteyksiä, mikä tuo uusien tapojen oppimiselle merkityksen ja luo pohjan pysyville muutoksille.

– Vaikka suunnitelmissa olisi fyysinen harjoitus, reagoin tarvittaessa tilanteeseen, ja jos huomaan, että nyt ei ole sen aika, sitten tehdään muuta. Tavoitteena on löytää kuhunkin tilanteeseen parhaiten sopiva harjoitus. Itämainen filosofia ja meditaatio eivät sovi kaikkien ajatuksiin, ja sen vuoksi asiakkaan huomioiminen on tärkeää myös henkisiä harjoituksia suunniteltaessa. Esimerkiksi luonnossa kävely on hyvä meditaatiomuoto, joka vie mielen hetkeen ja mahdollistaa tunnetilojen havainnoinnin tässä ja nyt, ja sitähän meditaatio on.

Mikko Paunonen kuva

Motivaatio rakentuu ymmärryksen kautta.

Mikon monipuolisesta urheilutaustasta on hyötyä nykyisessä valmennustyössä. Lajikirjoon on kuulunut muun muassa yleisurheilua, alppi- ja kamppailulajeja ja salibandya, jota hän harrastaa edelleen. Mikko kuvaa itseään lajeissa tasaiseksi suorittajaksi ja sanoo olevansa urheilijana ADHD, jolla ei ole voimia keskittyä yhteen lajiin, mutta valmentajana hän taas pureutuu asioihin viimeisen päälle.

Tapa pureutua ongelmien ytimeen ja ratkaista ne sieltä ulos päin, on työläs, mutta palkitseva tapa, jossa käydään läpi valtava määrä asioita ja löydetään lopulta ongelmiin yksinkertaiset vastaukset. Harjoitusten merkityksen ymmärtäminen onkin avain tehokkaaseen harjoitteluun, sillä motivaatio rakentuu ymmärryksen kautta.

– En väitä, että se olisi ainoa oikea tapa, mutta se on minun tapani, ja olen huomannut, että kun valmennukselle rakennetaan keskusteluilla hyvä perusta, sille on hyvä rakentaa uutta. Se on myös asiakkaan kunnioitusta, ja kyllähän se niin on, että voin kokea onnistuneeni, jos näen asiakkaan voivan hyvin tavatessani hänet vuosien päästä valmennusjaksosta.

– Levillä puhun muun muassa mielen ja kehon yhteydestä ja mielenhallinnasta sekä fyysisestä harjoittelusta ja niiden yhteisvaikutuksesta suorituskykyyn. Toivon yleisöltä aktiivista vuoropuhelua, sillä kaikki mielipiteet ovat tärkeitä, eikä asioissa ole olemassa yhtä totuutta. Yhdessä täällä ollaan oppimassa, ja mielipiteet ovat rikkaus.

Olethan jo klikannut itsesi This Is The Real Shitin viralliseen Facebook-tapahtumaan?

Facebook-tapahtumaan! 

http://www.zenhance.fi

 

.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s