Jääkaapilla enemmän muutoksia aikaan kuin lenkkipolulla!

Ravinto on teknologiaa.

Tietokirjailija, ravitsemusasiantuntija ja luennoija Jaakko Halmetoja sai innostuksen liikuntaan verenperintönä liikunnanopettajavanhemmiltaan. Hän harrasti lapsesta asti monipuolisesti eri urheilulajeja keskittyen myöhemmin kamppailulajeihin, ja taskussa on muun muassa lukkopainin suomenmestaruus.

Ajan myötä Jaakon huomio kääntyi suorituskyvystä terveyteen, ja viimeiset 10 vuotta hän on tutkinut eri ruoka-aineiden vaikutuksia ihmisen tilaan ja luennoinut aiheesta. Hän haluaa tarjota ihmisille työkaluja ruokaviidakossa, joka kulkee nyt trendien mukana ilman selkeää suuntaa ja tarkoitusta.

– Tasapainoisen elämän peruspilarit, ravinto, liikunta, uni, mieli ja työ, sekä immuniteetti ja stressi luovat pohjan ihmisen nykytilalle, ja olemme teknologia-asiantuntija Teemu Arinan ja lääkäri Olli Sovijärven kanssa kirjoittaneet aiheesta kirjan nimeltä Biohakkerin käsikirja, jota voisi kutsua ihmisen kadonneeksi käyttöoppaaksi, Jaakko sanoo.

– Näen ravinnon teknologiana, jolla saadaan aikaan erilaisia vaikutuksia ihmisessä. Ruoka on siis työkalu parempaan elämään, ja koska ihmiset elävät erilaisissa elämäntilanteissa, ruokavaliolla kannattaa reagoida kussakin tilanteessa sen vaatimalla tavalla. Koska keho ja mieli kulkevat käsi kädessä, ravinnon vaikutus ihmisen kokonaisuuteen on totta kai ratkaiseva.

Parempaa suorituskykyä oikeilla ruokavalinnoilla.

– Pidän yli 100 luentoa vuodessa, ja se on se mitä tykkään tehdä, ja joka on lähellä sydäntäni. Levillä on luvassa tiivis paketti ravinnosta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Luento rakentuu lopulliseen muotoonsa yleisön mukaan, ja toivon, että siitä tulisi keskustelupiiri, jossa yleisö osallistuu rohkeasti ja aktiivisesti, suun saa siis avata ja sitä toivotaan.

Halmetoja ravistelee käsityksiä liikunnan ja ruoan suhteesta ja sanoo, että jääkaapilla saadaan kehossa enemmän muutoksia aikaan kuin lenkkipolulla. Ymmärrys ruoka-aineiden vaikutuksista ihmisen mieleen ja kehoon on hänen mielestään vasta lähtökuopissa, mutta suunta on jo hyvä.

– Kuten teknologia menee koko ajan maailmassa eteenpäin, niin myös ruokateknologia. Moni urheilee elimistöllisessä stressitilassa, joka ei ole suorituskyvyn kannalta missään nimessä hyvä asia. Erityisesti joukkuelajeissa ruoka- ja mentaalivalmennusta tulisi lisätä voimakkaasti fyysisen valmennuksen rinnalle, mutta myös yksilölajeissa niille olisi vielä paljon tilaa. Uskon, että ymmärryksen lisääntyessä nämä merkittävät voimavarat tullaan ottamaan entistä parempaan käyttöön.

Sanavalmis, välitön ja avoin Jaakko osaa tuoda asiansa esiin viihdyttävällä tavalla, ja miehen sanoista huomaa koko ajan, että takana on paljon tietoa, josta on varmasti hyötyä niin kuntoilijoille, valmentajille, juniorien vanhemmille kuin sekä yksilö- että joukkuelajeissa aktiivisesti urheilevillekin. Hox hox siis alan ihmiset ja tutustumaan This is The Real Shitin huikeaan ohjelmaan, josta ei asiaa puutu!

http://www.thisistherealshit.fi
http://www.jaakkohalmetoja.info

This is Jaakko Halmetoja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s