Kovat tavoitteet ja tiukka aikataulu voivat polttaa loppuun!

Tärkeää oppia myös juniorien vanhemmille ja valmentajille.

Urheilulääkäri, kirjoittaja, puhuja ja johtaja Pippa Laukka tulee elokuun lopussa Leville This is The Real Sh’tiin valottamaan ihmisen kokonaisuutta ja haluaa antaa jokaiselle kuulijalle henkilökohtaista ajateltavaa. Taisteleepa sitten liikunnan aloitusvaiheen epätietoisesta olosta tai urheilijan kehon merkeistä ja kivuista, Pipan luennolle kannattaa tulla imemään oppia.

– Kolmikymppisenä kammoksuin esiintymistä ja jouduin epämukavuusalueelle, kun piti hypätä ihmisten eteen, nyt se on minulle arkipäivää. Teen sitä, mistä olen unelmoinut. Puolet työajastani olen lääkäri ja neljäsosan kirjoittaja, loppu menee johtamisessa, erilaisissa tilaisuuksissa puhumisessa sekä yritysvalmennuksissa, iloinen ja avoin Pippa sanoo.

Hän toimii lukuisten urheilijoiden ja joukkueiden, muun muassa Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen luottolääkärinä. Yli puolet hänen potilaistaan on kasvuikäisiä urheilijoita, joten tärkeää tietoa on tulossa myös Levin rinteillä ja laduilla viilettävien juniorien vanhemmille ja valmentajille. Ymmärrystä urheilijan vammoista ovat lisänneet aktiivisen naisen monipuoliset urheiluharrastukset.

Älä tuhlaa energiaa vääriin asioihin!

Pippa haluaa olla kaikissa tehtävissään luottamuksen arvoinen, mistä hän on saanut lääkärin työssään asiakkailta paljon hyvää palautetta. Luottamuksen juuret ovat hänen mielestään tahdossa ymmärtää ihmisiä kokonaisvaltaisesti. Hän korostaa, että jokainen ihminen on yksilö, minkä vuoksi urheillessa on tärkeää oppia kuuntelemaan oman kehonsa merkkejä.

– Ideaalitilanne olisi, että jokainen löytäisi itselleen sopivan tavan liikkua, jolloin vältettäisiin mahdollisimman hyvin palautumisongelmat ja rasitusvammat. Yhteiskunnan tuoma suorituspaine on kuitenkin tarttunut myös kuntoilijoiden harjoitteluun, ja ihmiset haluavat olla tehokkaita. On silti energiantuhlausta tehdä asioita, jotka ruokkivat hyvinvoinnin sijaan pahaa oloa ja jopa vievät harjoituksesta ilon ja merkityksen.

– Jos kaikki fokus on harjoittelun tehossa, myös herkkyys kuunnella itseä katoaa, ja paras treeni on kuitenkin nimenomaan kyseisen tilanteen kannalta paras, ei rankin. Liian kovat tavoitteet liian tiukalla aikataululla polttavat ennen pitkää loppuun joko fyysisesti tai henkisesti, joten myös armollisuus itseä kohtaan on tärkeää, Pippa muistuttaa.

– Kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnin hallinnassa puhutaan pienistä ja yksinkertaisista asioista, joita on toki paljon. Ne muodostavat yhdessä kokonaisuuden, joka kannattaa löytää. Haluan antaa eväitä itsen kuunteluun ja ymmärrystä kehosta sekä sen mahdollisista ongelmista, joiden kanssa ei pidä selviytyä vaan ratkaista ne. Itselle valehtelu on huono keino, ja kivulla on meille aina asiaa, joten sitä kannattaa kuunnella ja toimia sen mukaisesti.

http://www.thisistherealshit.fiPippa kuva

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s